Nieuws

NLdoet @ Young Society

Afgelopen vrijdag zijn wij op kantoor weer helemaal los gegaan in het kader van NLdoet. Door het weer is de tuin in mindere mate aan bod gekomen, maar daardoor hebben we binnen des te meer werk kunnen verrichten. Met de hulp van Forrester hebben we de helft van het kantoor in een heel nieuw jasje gehesen.

De dag begon in de ochtend, vanaf 9.30 uur druppelden de vrijwilligers binnen. Rond 10.00 uur begon een introductiepresentatie, waarna we om 10.15 uur toch echt aan de slag gingen. De dag stond voornamelijk in het kader van klussen, waarvan heel veel verven. Naast dat de mensen van Forrester ons hebben geholpen, is het team van Young Society zelf ook hard aan het werk geweest. Naast het verven is er ook een poster-wall opgehangen. Van een witte muur naar een prachtig uitzicht.

Ook gedurende het klussen was er genoeg ruimte om een feestje te bouwen. De muziek stond overal aan, met in iedere kamer een ander genre. Ook in de hal met geringe ruimte wisten de vrijwilligers lekker mee te swingen.

Gedurende de dag is er erg veel werk verricht, uiteindelijk hebben we afgesloten met een borrel en is iedereen met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Het resultaat is iets om trots over te zijn. Het gedeelte van ons pand wat we eerst beperkt gebruikten, is nu omgetoverd tot een aantal prachtige werkplekken. Met veel dank aan de mensen van Forrester en ons eigen team kunnen wij ons kantoor met nog meer plezier optimaal benutten, terwijl wij werken aan het burgerschapscurriculum van de toekomst!


YSdoet

Zoals elk jaar doet Young Society weer mee aan NLdoet. Dit jaar worden wij bijgestaan door Forrester, aankomende vrijdag komen zij ons met 11 mensen versterken! We gaan aan de slag op ons kantoor en in de tuin om de taken te realiseren waar wij gedurende het jaar niet aan toe komen.

Aan het eind van de dag zal de tuin er weer mooi bij liggen, zullen kantoorruimtes opgeknapt zijn en een aantal nieuwe meubels in elkaar gezet zijn. NLdoet geeft ons ieder jaar weer een boost om weer door te knallen tot de zomer. Een opgeknapte thuisbasis waarin wij weer keihard verder kunnen met het creëren van maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuwe website!

Zoals jullie waarschijnlijk door hebben, is de oude vertrouwde look ingeruild voor een nieuwe uitstraling. In de voorjaarsvakantie hebben wij flink wat tijd gestopt in onze nieuwe website en aanschouw het resultaat!

Onze nieuwe website biedt een beter overzicht en meer (makkelijke) navigatiemogelijkheden. Ook zijn onze contactformulieren uitgebreid waarmee er op een effectievere manier contact gezocht kan worden.

YES! The Karma Factory

Young Society aan de slag voor ZonMw, op initiatief van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport (VWS). Het overkoepelende project heet ‘Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd’, waarvan het doel is om zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen hoe jongeren gemotiveerd kunnen worden om zich in te zetten voor de maatschappij. Het initiatief namens Young Society heet ‘The Karma Factory’ in samenwerking de scholengemeenschap Nova College! Een samenwerking met een school met als doel vrijwilligerswerk doen klinkt heel erg als een
soort maatschappelijke stage, of als een inspanningsvereiste uit het burgerschapscurriculum. Dit is echter niet het geval. The Karma Factory is geheel vrijblijvend en valt niet binnen het curriculum van de scholengemeenschap. Deelname komt echt vanuit de jongeren zelf en zit niet vermomd in een semi-verplichte constructie zoals bij de maatschappelijke stage of burgerschap. Dit betekent dat de inzet van de jongeren meer uit zichzelf moet komen dan dat er een beloning tegenover staat. Uit onze ervaring weten wij dat jongeren hier niet altijd (lees: vrijwel nooit) enthousiast van worden. Met dit in onze gedachte is The Karma Factory tot stand gekomen.

Een plaats waar jongeren karmapunten op eigen wijze punten kunnen verzamelen, kunnen strijden tegen anderen en beloond worden voor dat wat zij doen. De komende achttien maanden zullen in het teken staan van jongeren benaderen, motiveren en belonen voor hun actieve participatie. Zo kunnen de jongeren bij The Karma Factory vrijwilligerswerk doen binnen ons netwerk, hun eigen activiteiten bedenken en zelfs hun eigen sociale onderneming starten! De jongeren worden begeleid door coaches en gemotiveerd door de toevoeging van speciale challenge-elementen met daarbij een puntensysteem. Deze elementen stimuleren competitie, samenwerken, ondernemerschap en de algehele inzet van de jongeren.


Het resultaat is een rapportage over hoe de jongeren het beste gemotiveerd kunnen worden om zich actief in te zetten voor de maatschappij. Deze rapportage komt voort uit de evaluatie met de jongeren zelf, een jongerenpanel, de coaches en de docenten van het Nova College.

Nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Mail dan gerust naar stefan@youngsociety of amber@youngsociety.nl.