vitaal

Hierbij gaat het om de zorg voor de eigen vitaliteit en fitheid. Daarbij is een belangrijke taak om de juiste afstemming te vinden tussen werken, zorgen (voor jezelf en voor anderen), leren en ontspannen.

De deelnemer heeft kennis over en inzicht in de volgende onderwerpen die bij de dimensie vitaal burgerschap aan bod komen: de kenmerken van een gezonde leefwijze waaronder de nationale norm gezond bewegen en de aard, plaats en organisatie van gezondheidsbevorderende activiteiten in de samenleving en het arbeidsproces.

Om zorg te kunnen dragen voor de eigen gezondheid is het nodig dat de deelnemer zich bewust is van zijn eigen leefstijl, gezondheidsrisico’s van leefstijl en werk in kan schatten, op basis daarvan verantwoorde keuzes kan maken en activiteiten onderneemt die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Het gaat naast bewegen en sport ook om aspecten als voeding, roken, alcohol, drugs en seksualiteit. (Bron: Examen- en kwalificatiebesluit beroepsopleidingen WEB.)

Binnen de dimensie vitaal burgerschap hebben wij workshops die zich richten op de gezonde leefstijl van de jongeren, die hen handvatten biedt om op een eenvoudige manier (zowel financieel als inspannend) goed zorg te kunnen dragen voor hun eigen vitaliteit.

MBO Burgerschap Dimensie Vitaal

fit for less

Deze workshops gaan over hoe je zo goedkoop en zo makkelijk mogelijk een gezonde levensstijl kan aannemen. Hier worden ook tips en tricks behandelt die de jongeren direct kunnen toepassen

  • 6 x 90 minuten
  • 800,- per groep
MBO Burgerschap Dimensie Vitaal Happy

happy

Ben jij gelukkig en wat is nou geluk? Deze vragen staan centraal tijdens deze workshop. De deelnemers leren te reflecteren op zichzelf. Daarnaast leren ze hoe zij zich positief kunnen

  • 90 minuten
  • vanaf 125,- per groep
MBO Burgerschap Dimensie Vitaal Cannabusiness

cannabusiness

Bij deze voorlichting wordt niets verboden, maar wordt er verteld wat het effect van cannabisgebruik precies is: wat het inhoudt, hoe de wetten zijn en de meningen hierover.

 

  • 6 x 90 minuten
  • 800,- per groep
MBO Burgerschap Dimensie Vitaal Wasted

wasted

Dit is een voorlichting waar wij, op een geheel vernieuwende wijze, ingaan op de werking van alcohol en drugs. Eén die de jongeren aan het denken zet

  • 90 minuten
  • vanaf 125,- per groep

Interesse in ons aanbod?
Laat het ons weten via het offerte formulier

Volg ons

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 0t 78 04

Bezoekadres

Immanuel Kanthof 5 
1064 VR Amsterdam