vitaal

Hierbij gaat het om de zorg voor de eigen vitaliteit en fitheid. Daarbij is een belangrijke taak om de juiste afstemming te vinden tussen werken, zorgen (voor jezelf en voor anderen), leren en ontspannen.

De deelnemer heeft kennis over en inzicht in de volgende onderwerpen die bij de dimensie vitaal burgerschap aan bod komen: de kenmerken van een gezonde leefwijze waaronder de nationale norm gezond bewegen en de aard, plaats en organisatie van gezondheidsbevorderende activiteiten in de samenleving en het arbeidsproces.

Om zorg te kunnen dragen voor de eigen gezondheid is het nodig dat de deelnemer zich bewust is van zijn eigen leefstijl, gezondheidsrisico’s van leefstijl en werk in kan schatten, op basis daarvan verantwoorde keuzes kan maken en activiteiten onderneemt die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Het gaat naast bewegen en sport ook om aspecten als voeding, roken, alcohol, drugs en seksualiteit. (Bron: Examen- en kwalificatiebesluit beroepsopleidingen WEB.)

Binnen de dimensie vitaal burgerschap hebben wij workshops die zich richten op de gezonde leefstijl van de jongeren, die hen handvatten biedt om op een eenvoudige manier (zowel financieel als inspannend) goed zorg te kunnen dragen voor hun eigen vitaliteit.

MBO Burgerschap Dimensie Vitaal

fit for less

Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker. Het percentage van Nederlanders met overgewicht blijft maar toenemen. Een goed moment om jongeren in te laten zien dat een gezonde leefstijl niet altijd duur of tijdsintensief hoeft te zijn.

Deze workshops gaan over hoe je zo goedkoop en zo makkelijk mogelijk een gezonde levensstijl kan aannemen. Hier worden ook tips en tricks behandelt die de jongeren direct kunnen toepassen

MBO Burgerschap Dimensie Vitaal Happy

happy

Ben jij gelukkig? Wat is depressiviteit en hoe kan je het signaleren? Deze vragen staan centraal in deze workshop. Er wordt kritisch naar de huidige situatie van de jongeren gekeken en de jongeren worden aan het denken gezet om veranderingen te realiseren wanneer dit nodig is/ Tegenwoordig heeft sociale media veel impact op jongeren. Vaak wordt er op sociale media een heel positief beeld geschetst en dit beeld klopt vaak niet. Het resultaat? Jongeren die bang zijn om niet te voldoen aan dit onrealistische beeld. De deelnemers leren te reflecteren op zichzelf. Daarnaast leren ze hoe zij zich positief kunnen.


MBO Burgerschap Dimensie Vitaal Cannabusiness

cannabusiness

Bij deze voorlichting wordt niets verboden, maar wordt er verteld wat het effect van cannabisgebruik precies is: wat het inhoudt, hoe de wetten zijn en de meningen hierover. 

Het doel is om de jongeren de nodige informatie te geven om de juiste keuze te maken. Vrijwel iedere jongere komt een keer in aanraking met cannabis. Wij vertellen niet dat het niet mag, maar leggen wel uit wat voor effecten het (langdurig) gebruik op iemand kan hebben.

 

MBO Burgerschap Dimensie Vitaal Wasted

wasted

Alcohol en drugs spelen een grote rol in het leven van een jongere. Logisch, want beide kunnen voor veel plezier en spanning zorgen, iets waar een jongere naar opzoek is. Op voorhand staan jongeren vaak niet stil bij de negatieve effecten die het gebruik van deze producten met zich mee kunnen brengen. Om jongeren meer duidelijkheid te bieden hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gebruikte drugs op dit moment en dit samengevoegd in onze drugskoffer. In deze voorlichting gaan wij op een geheel vernieuwende wijze in op de werking van alcohol en drugs. 

Interesse in ons aanbod?
Laat het ons weten via het offerte formulier

Volg ons

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 07 78 04

Bezoekadres

Immanuel Kanthof 5 
1064 VR Amsterdam