The Karma Factory

Wat is The Karma Factory?
The Karma Factory is een programma van de Maatschappelijke Diensttijd binnen het Mbo burgerschap onderwijs. Dat is uniek wat er zijn niet veel MDT programma’s binnen het Mbo burgerschap onderwijs. The Karma Factory laat jongeren ervaren wat het voor zichzelf en anderen betekent om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Wij zijn ervan overtuigd dat je door maatschappelijk inzet jezelf ontwikkelt en je positie versterkt in de samenleving.

Hoe werkt de Karma Factory?
Via verschillende Mbo-scholen in Nederland kan je als student actief worden binnen The Karma Factory. Door interactieve trainingen dagen wij zoveel mogelijk studenten uit om iets te doen voor een ander. In de scholen hebben wij in-house desks waar je als deelnemer naar binnen kan lopen voor vragen of ondersteuning. Studenten kiezen uit drie verschillende trajecten zodat zij zelf bepalen op wat voor manier ze impact willen maken voor de maatschappij. Voor ieder uur dat ze zich maatschappelijk inzetten, ontvangen de deelnemers  ‘Karmapunten’ en bijbehorende badges. Die kan je inzetten voor een beloning die je kunt bestellen via de Karmashop.

Ook The Karma Factory bij jou op school?
The Karma Factory heeft de ambitie om in 2020 en 2021 uit te groeien naar meer Mbo-scholen in Nederland. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Hoe ziet het traject van The Karma Factory eruit?

Maatschappelijke Diensttijd binnen het Mbo burgerschap onderwijs

docenten en studenten over the karma factory

"In eerste instantie was ik best zenuwachtig toen ik vrijwilligerswerk met dementerende ouderen ging doen, ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en maakte me druk over wat ik met die mensen moest bespreken. Nu ik inmiddels 20 weken vrijwilligerswerk doe, vind ik het echt hartstikke leuk. De mensen herkennen me echt en zijn altijd blij om me te zien"
"The Karma Factory is een leuke manier om de studenten iets anders bij te brengen, om ze even de schoolbanken uit te laten gaan. Ze komen in aanraking met een doelgroep die ze normaal gesproken niet zo snel zouden tegenkomen"
"Toen we begonnen aan deze opdracht waren we niet echt een klas en hadden we er geen zin in. De les heeft ons wel gered, als klas. Door de uitvoering van het vrijwilligerswerk zijn we meer één groep geworden en daar heeft The Karma Factory en de trainers bij geholpen"
Op een leuke manier weet The Karma Factory studenten te interesseren voor iets waar ze niet zo snel aandacht voor hebben; vrijwilligerswerk. Met leuke begeleiding van de trainers vormt het een waardevolle ervaring voor de studenten.

Partners en sponsors

The Karma Factory is een proeftuin van de Maatschappelijke Diensttijd en wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners:
Maatschappelijke Diensttijd, ZonMw en het Nova College in Haarlem

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak

Volg ons

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 07 78 04

Bezoekadres

Immanuel Kanthof 5 
1064 VR Amsterdam