Ons Bestuur

Bestuur & beleid

Young Society

Het bestuur van Young Society bestaat uit drie leden die de directie gevraagd en ongevraagd advies geven en daarnaast een controlerende functie hebben. In het bestuur zitten de volgende personen:
Harrie Bemelmans (voorzitter), Willemijn Gerritsen (secretaris) en Joop Heijenrath (penningmeester). Alle bestuursleden zijn vrijwillig en onbezoldigd verbonden aan Young Society.

Maatschappelijke-Diensttijd-binnen-het-mbo-onderwijs

Harrie Bemelmans
Al jaren werk ik met of voor jongeren in het MBO; eerst als docent en later in een managementrol. Het mooie van deze sector in het onderwijs, waar ook Young Society zich in begeeft, is de diversiteit aan jongeren in leeftijd, culturele achtergrond en ambitie. Het belang van functies op MBO-niveau moet niet onderschat worden; het is de Haarlemmerolie van de maatschappij.

De inzet van Young Society voor de empowerment van deze jongeren is wat mij bijzonder aanspreekt. In het onderwijs worden ze opgeleid voor een beroep, maar dat kan niet zonder een stevige persoonlijkheid als basis. En dat is juist waar Young Society pro-actief op richt. 

Graag draag ik bij door mijn netwerk in de MBO-wereld open te stellen, mijn ervaringen te delen opgedaan in het Amsterdamse en Haarlemse beroepsonderwijs en als ambassadeur naar buiten te gaan om het werk van Young Society onder de aandacht te brengen.

Harrie Bemelmans Voorzitter Young Society mbo burgerschap onderwijs

Harrie Bemelmans

Voorzitter

Willemijn Gerritsen
Ik ben het beste te omschrijven als een enthousiast, ambitieus en sociaal persoon. Je zal mij zelden zonder glimlach zien. Dit komt omdat ik energie krijg van wat ik doe: me inzetten voor organisaties met een maatschappelijk belang. Dit doe ik al sinds het begin van mijn studententijd in de uitvoering en besturing van verschillende vrijwilligersorganisaties op lokaal en landelijk niveau met diverse thema’s binnen oa (ontwikkelings)hulpverlening en jongeren.

Wat mij zo aanspreekt in Young Society is het peer-to-peer principe: jonge mensen die andere jongeren inspireren, motiveren en ondersteunen om zich in te zetten voor een ander, de samenleving en zichzelf.  Het MBO is hiervoor de uitgelezen plek om met alledaagse en herkenbare thema’s samen het verschil te kunnen maken. Nu en in de toekomst. 

Willemijn Gerritsen Secretaris Young Society mbo burgerschap onderwijs

Joop Heijenrath

De afgelopen 35 jaar ben ik actief in het bedrijfsleven, voornamelijk op het snijvlak van innovatie, ondernemerschap en maatschappelijke impact. Daarnaast ben/was ik actief als bestuurder/toezichthouder bij culturele, onderwijs en onderzoeks-organisaties. Vanuit die diverse rollen ervaar ik de impact die onderwijs kan hebben op de toekomst van jonge volwassenen in onze maatschappij.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met Young Society ben ik onder de indruk geraakt van de manier waarop zij voor de doelgroep zinvolle programma’s opzetten, die brede gedragenheid krijgen vanuit diverse hoeken. Burgerschaps programma’s, die helpen om stevige persoonlijkheden te maken van jongeren op ROC’s, zijn cruciaal om ze een goede startkans te geven in de samenleving. 

Ik zet graag mijn ervaring en netwerk in om Young Society te helpen groeien om haar missie verder in te vullen.

Joop Heijenrath Penningmeester Young Society mbo burgerschap onderwijs

Joop Heijenrath

Penningmeester

BELEIDSPLAN YOUNG SOCIETY 2023/2026

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak

Bezoekadres

Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 07 78 04