Masterclasses

YOUNG SOCIETY

JONGEREN BEREIKEN EN ACTIVEREN

Mis je ALS docent of organisatie de aansluiting met jongeren?

Dan ben je niet de enige! De huidige generatie jongeren is namelijk de eerste generatie die zich geen leven kan voorstellen zonder internet. Deze generatie is opgegroeid met de smartphone in de hand en zijn daarom echte digital natives. Wat hen drijft en hoe zij denken is totaal anders dan vorige generaties. Ze zijn op een andere manier actief en betrokken bij de maatschappij.

Stage voor mbo en hbo studenten social work en toegepaste psychologie

ONZE MASTERCLASSES

Young Society is doelgroep expert met name binnen het mbo, burgerschap en het activeren van jongeren. Door onze jarenlange ervaring met jongeren (en omdat wij zelf de doelgroep zijn), voelen wij ze haarfijn aan. Wij weten wat jouw studenten drijft in het leven. Wij helpen je graag met inzichten over de doelgroep door masterclasses over jongeren in relatie tot maatschappelijke thema’s. Bekijk ons aanbod, neem contact met ons op en samen met onze peer-educators geven wij een masterclass bij jou op school!

Empower your classroom

Hoe activeer je studenten vanuit hun eigen kracht? Welke praktische tools kun je inzetten om de betrokkenheid van je studenten te vergroten? 

Bij empower your classroom wordt samen met de docent dieper ingegaan op de manier hoe je je studenten meer kunt enthousiasmeren voor thema's die op voorhand wat minder charmant of hip zijn.
Met verschillende psychologische methodieken worden tools gereikt voor het inspireren en motiveren van de studenten.

Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!

Word MDT-proof

Met elkaar aan de slag om de maatschappelijke diensttijd (MDT) in te bedden en te verduurzamen in burgerschap onderwijs op jouw mbo. Een masterclass over wat MDT is en wat voor mogelijkheden het biedt.

MDT biedt de mogelijkheid om het burgerschapsonderwijs te verrijken door de maatschappij de school binnen te halen en de studenten te activeren in de maatschappij.
De drie peilers van MDT vormen de essentie van deze masterclass en er komen verschillende voorbeelden voorbij van succesverhalen hoe MDT mbo'ers al heeft geinspireerd.

Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!

Taboe moe

Hoe zorg je voor een veilige omgeving om taboeonderwerpen bespreekbaar te maken? Wij geven praktische tools voor de randvoorwaarde van een veilig gesprek in de klas.

Thema's die je liever niet bespreekt in de klas zijn juist de thema's die een mogelijkheid bieden voor een mooie leerervaring en het inleven in het perspectief van een ander. 
Samen met een peer-educator wordt door een van onze professionals uitgelegd hoe onze methodiek de gevoeligheid van taboe's tacklen.

Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!

Burgerschap op maat

Breng je eigen thema in en we gaan samen aan de slag om maatwerk te ontwikkelen voor jouw klas. Denk aan bepaalde problematiek of informatiegebrek. Gezamenlijk maken we een toffe workshop(reeks) voor jouw klas.

De student is in het burgerschapscurriculum gebaat bij maatwerk dat aansluit op hun eigen belevingswereld. In burgerschap op maat gaan we samen aan de slag een specifiek thema af te stemmen op de doelgroep en op deze wijze een inclusief curriculum neer te zetten waar de studenten op aan gaan.

Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak

Bezoekadres

Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 48 93 83 79