Elementor #5642

G.R.O.W.

Get Ready Own the World

GROW biedt een breed scala aan workshops en activiteiten aan mbo-studenten. Dit aanbod sluit naadloos aan op het burgerschapsonderwijs, waarbij er ingegaan wordt op de vier burgerschapsdimensies. Hierbij komen thema’s zoals middelengebruik, seksualiteit, mentale gezondheid, politiek en mediagebruik aan bod.

De missie van GROW is om de horizon van de mbo-studenten te verbreden, talenten te ontwikkelen en empathie voor anderen te vergroten, met als doel maatschappelijke impact en een meer inclusieve samenleving te creëren. We bereiken dit door interactieve GROW-trajecten aan te bieden die mbo-studenten uitdagen om buiten hun comfortzone te stappen, hun kennis en vaardigheden te vergroten en nieuwe perspectieven te ontdekken om ze maatschappelijk te activeren.

Peer-to-peer methode
Met behulp van gamificatie en de peer-to-peer methodiek (voor jongeren door jongeren) creëren we een veilige en stimulerende leeromgeving waarin studenten worden aangemoedigd om hun eigen talenten te verkennen en ontwikkelen, en waarin ze worden ondersteund bij het ontwikkelen van empathie en begrip voor anderen. Dit doen we onder andere door de dialoog aan te gaan over verschillende taboethema’s.

 

GROW voor het mbo

GROW programma maatschappelijke diensttijd

Met het GROW-traject gaan we aan de slag met de drie MDT-vereisten:

  • Talentontwikkeling
  • Andere mensen ontmoeten
  • Iets doen voor een ander

Het GROW-programma bestaat uit meerdere contactmomenten tussen de peer-educators van Young Society en studenten. De invulling van dit traject wordt met zorg vormgegeven door de projectcoördinator en de docenten, studenten en/of opleidingsmanager. Bij het ontwikkelen van een GROW-traject maken we gebruik van een metafoor: een boom die is opgebouwd uit verschillende ‘cubes’. Elke cube vertegenwoordigt een belangrijk facet van het GROW-project, variërend van inspirerende workshops die je kan kiezen uit de GROW-menukaart, tot reguliere lessen verzorgd door betrokken docenten. Daarnaast kunnen excursies, gastlessen en projectweken ook een plek vinden binnen de GROW-cubes. Een volledig traject bestaat uit 80 uur en moet binnen een schooljaar hebben plaatsgevonden. Bekijk ons volledige aanbod om te zien welke workshops en andere activiteiten wij binnen een GROW-traject kunnen aanbieden.

AAN DE SLAG MET GROW

GROW programma maatschappelijke diensttijd

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak

Bezoekadres

Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 07 78 04