Sociaal Ondernemerschap

sociaal ondernemerschap

voor en door jongeren


Sociaal ondernemerschap op het Mbo

‘Sociaal ondernemen daar verdien je helemaal niks mee!’ Komt zo’n uitspraak jou ook bekend voor? Er zijn veel aannames rondom sociaal ondernemerschap. Om deze vooroordelen de wereld uit te helpen én jongeren te inspireren, heeft Young Society samen met SE.Lab en de RVO een workshopreeks ontworpen. Wil jij ook maatschappelijk betrokken en actieve Mbo-studenten? Lees dan snel verder
Sociaal ondernemerschap is de motor van de Nederlandse maatschappij. Mbo-jongeren activeren voor  sociale vraagstukken levert een prachtige combinatie op. Met hun  praktische en creatieve invalshoek weten ze pragmatische oplossingen te bedenken voor sociale vraagstukken. Door de peer-to-peer begeleiding van Young Society met persoonlijke aandacht en gericht op het ontdekken van je eigen talenten, creëren wij de sociaal ondernemer van de toekomst.

Praktijkervaring in de klas
Tijdens een lessenreeks krijgen  studenten zes weken de tijd om aan de slag te gaan met een casus van een lokale sociaal ondernemer. Het doel is om een maatschappelijk probleem op te lossen voor de opdrachtgever. Binnen het traject komt de sociaal ondernemer op school langs om een presentatie te geven over zijn maatschappelijke onderneming en de casus voor te lichten en vragen van de studenten te beantwoorden. Ook gaan de studenten  bij de sociaal ondernemer op werkbezoek om nog beter in te kunnen leven in de casus.

Wil jij ook sociaal ondernemende studenten?
Met de module ‘Sociaal Ondernemerschap op het MBO’ van Young Society komen kennis en praktijk samen. Met onze motiverende peer-to-peer methodiek worden studenten gestimuleerd om zichzelf te ontpoppen als echte sociaal ondernemers. Het is een maatschappelijke win-win situatie want studenten leren in de praktijk en sociaal ondernemers krijgen een impuls van creatieve en pragmatische Mbo studenten. 

Aan de slag met sociaal ondernemen voor Mbo studenten? Neem contact op met ons op en in een persoonlijke kennismaking maken we een opmaat gemaakt programma voor jouw studenten!

Sociaal Ondernemerschap op het MBO is een samenwerking tussen SE.Lab, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Young Society. Check hier de gehele rapportage van het project.

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak

Volg ons

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 07 78 04

Bezoekadres

Immanuel Kanthof 5 
1064 VR Amsterdam