Sociaal Ondernemerschap

sociaal ondernemen

voor en door jongeren

Sociaal ondernemen binnen het mbo burgerschap onderwijs? Dat kan in samenwerking met Young Society. Want met ons programma Fix The Future bieden wij een interactief programma dat valt binnen het mbo burgerschap onderwijs. Fix the Future is ontstaan vanuit een samenwerking met SE.Lab en de RVO. Vervolgens is het programma doorontwikkeld binnen de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en inmiddels wordt het programma ingezet op zes verschillende mbo instellingen. Het komende schooljaar gaan we sociaal ondernemen met Fix the Future verder uitrollen bij nog meer mbo scholen. Wil jij ook maatschappelijk betrokken en actieve Mbo-studenten?

Praktijkervaring in de klas
Tijdens een lessenreeks krijgen  studenten zes weken de tijd om aan de slag te gaan met een casus van een lokale sociaal ondernemer. Het doel is om een maatschappelijk probleem op te lossen voor de opdrachtgever. Binnen het traject komt de sociaal ondernemer op school langs om een presentatie te geven over zijn maatschappelijke onderneming en de casus voor te lichten en vragen van de studenten te beantwoorden. Ook gaan de studenten  bij de sociaal ondernemer op werkbezoek om nog beter in te kunnen leven in de casus.

Wil jij ook sociaal ondernemende studenten?
Met het programma Fix the Future van Young Society komen kennis en praktijk samen. Met onze motiverende peer-to-peer methodiek worden studenten gestimuleerd om zichzelf te ontpoppen als echte sociaal ondernemers. Het is een maatschappelijke win-win situatie want studenten leren in de praktijk en sociaal ondernemers krijgen een impuls van creatieve en pragmatische mbo studenten. 

Aan de slag met sociaal ondernemen voor Mbo studenten?
Check voor meer info op onze pagina over Fix the Future. Als je vragen neem vooral contact met ons op en wij lichten het programma graag persoonlijk toe.

SOCIAAL ONDERNEMEN op het MBO

MBO BURGERSCHAP

Fix the Future is een samenwerking tussen SE.Lab, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en Young Society. Check hier de gehele onderzoeksrapportage van het SE.Lab, RVO en Young Society

Meer informatie?
Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak

Bezoekadres

Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam

Contact

info@youngsociety.nl
T. 06 28 07 78 04