Zaadbommetjes
Hoe werken zaadbommetjes?
Zaadbommetjes maken het planten van bloemen makkelijk én leuk! Deze kleine balletjes van aarde, klei en een mix van zaden doen al het werk voor jou. De zaden zijn goed beschermd door de klei en aarde, waardoor je ze niet hoeft te planten. Gooi, leg of rol de bommetjes simpelweg op een geschikte plek.
Zodra de zaadbom met water in aanraking komt, begint de magie: de klei valt langzaam uiteen en de zaden beginnen te ontkiemen. Geen water? Geen probleem. De zaadbom wacht geduldig tot de omstandigheden perfect zijn – een beetje zoals het bespreekbaar maken van burgerschapsthema’s in de klas.
Met de juiste omstandigheden kan alles tot bloei komen.
Zaadbommetjes hebben water en licht nodig, net zoals maatschappelijke thema’s een veilige omgeving nodig hebben. Met de juiste tools en technieken – zoals die uit onze workshops en masterclasses – creëer je een sfeer waarin iedere student de ruimte krijgt om te bloeien.
Checklist voor het beste resultaat
Wil je ervoor zorgen dat je bloemen optimaal groeien? Volg dan deze tips:
- Geen bukwerk nodig: Leg of gooi de zaadbom op de grond, maar begraaf hem niet – anders kunnen de bloemen niet groeien.
- Water, water, water: Houd de zaadbom in het begin goed nat. Als je hem zacht kunt indrukken, zit je goed.
- Kies de juiste plek: Vermijd harde of rotsachtige ondergronden. Zachte aarde geeft de zaadjes ruimte om te ontkiemen.
- Geduld is een schone zaak: Na ongeveer 14 dagen beginnen de zaadjes te ontkiemen. Na 6 tot 8 weken kun je genieten van kleurrijke bloemen, afhankelijk van het seizoen.
Wanneer kun je zaadbommen het beste zaaien?
Zaadbommetjes kun je het hele jaar door uitgooien, maar ze bloeien het beste als je ze in het voorjaar plant. De ideale zaaitijd ligt tussen maart en september, met bloemen die vanaf mei tot oktober bloeien.
Wat groeit er uit jouw bommetje?
Het blijft een verrassing! Onze mix bevat verschillende wilde bloemsoorten die niet alleen kleur geven aan je omgeving, maar ook bijen en vlinders aantrekken. Een mooie reminder dat kleine acties, zoals zaadbommetjes gooien of taboes doorbreken in de klas, grote impact kunnen hebben.
Laat jouw klas ook bloeien
Benieuwd hoe wij je kunnen helpen om maatschappelijke thema’s in de klas te laten groeien? Klik op de onderstaande knop en ontdek hoe onze workshops en masterclasses je ondersteunen bij het creëren van een veilige, open leeromgeving waarin elke student kan bloeien.
ORGANISATIE
ANBI STICHTING
ALGEMENE VOORWAARDE
WERKEN & STAGE
RSIN: 854894846
KVK: 62631039
CONTACT
Adres:
Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam
Mail: info@youngsociety.nl
Tel: 06 48 93 83 79