economische dimensie
MBO Burgerschap: Economische Dimensie
De economische dimensie binnen het mbo-burgerschapsonderwijs richt zich zowel op de rol van mbo-studenten als consumenten als op hun deelname aan het werkende leven. Tijdens deze lessen leren studenten niet alleen omgaan met geld, duurzaamheid en kritisch consumeren, maar krijgen ze ook tips voor succesvol netwerken en solliciteren. Bovendien delen onze peer-educators hun persoonlijke ervaringen, waardoor de lessen niet alleen levensecht, maar ook toegankelijk zijn
Omgaan met geld en duurzaamheid
Hoe gaan jij en je studenten om met geld en duurzaamheid? In onze workshops binnen de economische dimensie leren studenten hoe zij bewust kunnen consumeren en ontdekken ze de voordelen van een duurzame levensstijl. Daarnaast leren ze over financiële verantwoordelijkheid en het belang van budgetteren, wat hen voorbereidt op hun rol als toekomstige werknemers en verantwoordelijke consumenten.
Praktische skills voor succes
Onze trainingen en workshops helpen studenten met praktische vaardigheden, zoals netwerken en solliciteren. Dit zijn essentiële vaardigheden om succesvol de arbeidsmarkt te betreden. Door concrete oefeningen werken ze niet alleen aan hun CV en motivatiebrief, maar krijgen ze ook inzicht in wat werkgevers belangrijk vinden.
Actueel en op maat voor het mbo
Onze burgerschapstrainingen en workshops worden continu geactualiseerd om aan te sluiten op de leerbehoeften van studenten en om hen goed voor te bereiden op de maatschappij. Door ons aanbod te baseren op actuele thema’s en leerbehoeften, zorgen we ervoor dat de lessen inspireren en aansluiten bij hun belevingswereld. Bekijk ons volledige aanbod binnen de economische dimensie of neem contact op voor meer informatie.
Ons aanbod binnen de economische dimensie
Wat betekent geld voor jou en hoe kun je effectief budgetteren? In deze workshop ontdekken studenten de impact van financiële keuzes en krijgen ze inzicht in belangrijke geldzaken. Ze leren over DUO, rechten en plichten en bouwen praktische vaardigheden op voor verantwoord omgaan met geld
De student wordt bewust van hoe je verstandig met geld kan omgaan en hoe je schulden kan voorkomen. De volgende onderwerpen komen aan bod:
-Meer inzicht krijgen in geldzaken en budgetteren
-(Financiële) rechten en plichten in Nederland
-Geld lenen en sparen
-Interactief aan de slag met budgetteren en financiële keuzes maken
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Hoe sterk zijn jouw netwerkskills en wat is jouw droombaan? In deze workshop ontdekken studenten de kwaliteiten die ze nodig hebben om hun carrièredoelen te bereiken. Ze werken niet alleen aan hun CV en motivatiebrief, maar leren ook welke vaardigheden essentieel zijn voor succes in hun droombaan.
De student leert hoe je een CV en motivatiebrief maakt en krijgt tips voor tijdens sollicitaties. De volgende onderwerpen komen aan bod:
-Pitchen
-CV maken
-Motivatiebrief schrijven
-Kwaliteiten ontdekken bij jezelf/elkaar
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk en hoe duurzaam leef jij? In deze workshop leren studenten hoe ze met eenvoudige stappen een duurzame impact kunnen maken. Ontdek praktische manieren om samen met je klas bij te dragen aan een beter klimaat en een duurzamere wereld
De student beschikt over kennis en tools om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. De volgende onderwerpen komen aanbod:
-Kritisch consumeren
-Duurzaamheid
-Milieu nu en in de toekomst
-Eigen verantwoordelijkheid
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Hoe bewust zijn jij en je studenten van jullie consumentengedrag? Wat is er nodig om duurzamer te handelen? In de workshop ‘Kritisch Consuminderen’ leren studenten kritisch nadenken over hun koopgedrag en ontdekken ze de impact ervan op de wereld. Samen onderzoeken we hoe bewuste keuzes bijdragen aan een duurzamere toekomst.
De student leert kritisch denken en handelen over eigen consumentengedrag en de impact op de wereld. Wat is er nodig om hier duurzamer mee om te gaan? De volgende onderwerpen komen aan bod:
-Arbeidsomstandigheden in lage loonlanden
-De invloed van lage prijzen op de arbeiders in lage loonlanden
-Waar of bij wie ligt de verantwoordelijkheid?
-Wat zou je zelf kunnen doen om iets aan de situatie te veranderen?
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
ORGANISATIE
ANBI STICHTING
ALGEMENE VOORWAARDE
WERKEN & STAGE
RSIN: 854894846
KVK: 62631039
CONTACT
Adres:
Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam
Mail: info@youngsociety.nl
Tel: 06 48 93 83 79