politiek juridisch
politiek juridische dimensie
MBO Burgerschap: politiek-juridische dimensie
De politiek-juridische dimensie binnen het mbo-burgerschapsonderwijs helpt studenten de kern van democratie en de rechtstaat te begrijpen. Studenten ontdekken hoe politieke systemen werken, van lokaal en nationaal tot Europees niveau. Ze leren wat vrijheid van meningsuiting echt inhoudt en hoe ze constructief kunnen omgaan met verschillende meningen en standpunten. Door begeleiding van peer-educators zien studenten dat politiek dynamisch en toegankelijk kan zijn.
Inzicht in Democratie en Rechtstaat
Wat betekenen democratische processen en de rechtstaat? Tijdens onze workshops leren studenten hoe democratische instellingen functioneren en waarom de rechtstaat essentieel is. Ze krijgen inzicht in het belang van politieke deelname en respect voor de meningen van anderen. De oefeningen moedigen hen aan om actief na te denken over hun rol als burger en respectvol om te gaan met uiteenlopende standpunten.
Vrijheid van Meningsuiting in de Praktijk
Hoe ver gaat vrijheid van meningsuiting, en wat zijn de grenzen? In deze workshops onderzoeken studenten het belang van meningsuiting en leren ze omgaan met andermans perspectieven. Ze ontdekken wat constructieve dialoog betekent en hoe je open discussies voert over uiteenlopende onderwerpen zonder anderen te kwetsen.
Actuele Trainingen en Workshops op Maat voor het MBO
Ons aanbod binnen de politiek-juridische dimensie sluit aan op de belevingswereld van mbo-studenten. De trainingen worden continu geüpdatet om aan te sluiten op actuele thema’s en vragen van studenten. Bekijk ons aanbod binnen de politiek-juridische dimensie voor meer informatie, of neem contact met ons op.
Ons aanbod binnen de politiek-juridische dimensie
Politiek stoffig en saai? Bij ons niet! In deze interactieve workshop ontdekken studenten alles over de Nederlandse politiek op een toegankelijke en leuke manier. Ze leren over de verschillende politieke functies, richten zelf een partij op, oefenen met ‘het rode potlood’, en ervaren het stemmen. Zo wordt politiek niet alleen begrijpelijk, maar ook leuk en leerzaam!
De student leert tijdens deze training hoe de politiek werkt en hoe je je mening geeft over verschillende onderwerpen Laat je stem horen! De volgende onderwerpen komen aan bod:
-Inzicht krijgen in hoe de Nederlandse politiek werkt
-Inzicht krijgen in hoe de verschillende lagen van het politiek systeem werken
-Werken met de stemwijzer en ontdekken welke partij bij jou past
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Yes, volwassen! Alles zelf regelen én betalen. Wat komt er allemaal bij kijken? In onze interactieve workshop met een zelfontworpen bordspel en actieve werkvormen ontdekken studenten de belangrijkste veranderingen die horen bij het volwassen worden. Ze leren over financiële verantwoordelijkheid, keuzes maken en wat volwassenheid écht inhoudt.
De student is zich bewust over welke veranderingen er plaatsvinden wanneer deze 18 jaar wordt. De volgende onderwerpen komen aan bod:
-Wet- en regelgeving vanaf 18
-Verzekeringen
-School
-Belang van stemmen
-Wat mag je allemaal als je 18 bent?
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Vrijheid blijheid? Wat betekent vrijheid voor jou en hoe vanzelfsprekend is dat in Nederland? In deze workshop onderzoeken studenten de oorsprong van onze vrijheid en vergelijken we deze met vrijheden in andere landen. Zo ontdekken ze hoe waardevol vrijheid is en wat dit betekent in hun eigen leven. What’s Your Freedom? is ook geschikt voor de sociaal-maatschappelijke dimensie binnen burgerschap.
De student krijgt inzicht in het begrip vrijheid en hoe vrijheid verschillend wordt ervaren in andere landen en culturen. Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
-Wat vrijheid betekent voor onszelf en anderen
-Historische gebeurtenissen die de vrijheid in Nederland beïnvloedden
-Vergelijking van vrijheden in Nederland met andere landen
-Persoonlijke reflectie over eigen vrijheden en waarden
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Wat betekent vrijheid van meningsuiting precies, en waar ligt de grens? In deze workshop onderzoeken we hoe je omgaat met verschillende meningen en het respect voor andermans standpunten. Studenten ontdekken het verschil tussen feiten en meningen en leren hoe (sociale) media onze opinies kunnen beïnvloeden. Een interactieve sessie die inzicht biedt in de kracht van woorden en het belang van kritische denkvaardigheden.
In Nederland mag je alles zeggen, toch? In deze workshop onderzoeken we de grenzen van vrijheid van meningsuiting. Onderwerpen zijn:
-Eigen opvattingen van studenten
-De grens tussen kwetsen en je mening geven
-Betekenis van 'haaizaaien' en 'groepsbelediging'
-Wat zegt de wet over online haatcomments?
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
Wat is jouw politieke voorkeur, en hoe onderbouw je die? Ontdek het tijdens DeBattle! Studenten ervaren hoe het is om in de Tweede Kamer te zitten en leren politieke keuzes te maken én te verdedigen. In deze workshop ontwikkelen ze hun debatvaardigheden en oefenen ze met overtuigend argumenteren. Debatteren kun je leren!
Bij deze workshop gaan de studenten en trainers samen in debat over verschillende onderwerpen. Formuleer argumenten, en ontdek eigen interesses!
De volgende onderwerpen komen aan bod:
-Argumenten formuleren
-Verschillen tussen links & rechts kennen
-Debatteren
Voor meer info of vragen, neem contact met ons op!
ORGANISATIE
ANBI STICHTING
ALGEMENE VOORWAARDE
WERKEN & STAGE
RSIN: 854894846
KVK: 62631039
CONTACT
Adres:
Zekeringstraat 46
1014 BT Amsterdam
Mail: info@youngsociety.nl
Tel: 06 48 93 83 79